Regler till julklappsspelet

Det finns nog lika många regler för det välkända julklappsspelet som det finns familjer och vänner som spelar det. I år hamnade jag genom min fästman i en släkt där spelet var en tradition. Så här gjorde de: först, skaffa två julklappar per person, som tillsammans inte överstiger en viss summa. Slå in dem fint och ta med dem till julfirandet. Efter middagen, skulle vi då spela. Först tog de fram tärningar, två stycken, och lade alla klappar i en hög. Sedan slog vi tärningarna och den som fick en etta eller en sexa fick ta ett paket ut högen. När alla hade två paket, fortsatta spelet genom att alla som fick en etta eller en sexa fick begära paket från någon annan. Under tiden tickade ett tidur bakom oss men ingen visste hur lång tid spelet skulle pågå. I ett av mina paket låg den bästa presenten, då jag kunde välja själv: köp bildelar online, stod det. Precis vad jag behövde!

Jag beställer nya fälgar som julklapp

(Visited 1 times, 1 visits today)